Om verket

ill_forfattere.jpg

I arbeidet med Crossroads har forfatterne reist rundt i den engelskspråklige verden og intervjuet mennesker fra ulike miljøer og kulturer. Resultatet har blitt et høyaktuelt og populært engelskverk som raskt har etablert seg i skolen. Verket kjennetegnes av spennende og varierte tekster, omfattende lydmateriale, kreative oppgaver og et rikt utvalg av litterære tekster som gir gode muligheter for differensiering. Forfatterne legger vekt på å gi elevene følelsen av mestring og trygghet gjennom ufarlige aktiviteter som leker inn språket. Rikt ordforråd blir vektlagt. Les mer om forfatternes grunntanker i forfatterintervjuet.

A-boken (temabasert)

A-boken er temabasert og bygger i stor grad på autentisk materiale fra forfatternes reiser. Varierte oppgaver og aktiviteter presenteres underveis. Ordliste, forslag til prosjektarbeid/fordypningsoppgaver er bakerst i hvert kapittel. Mange av originalintervjuene finnes på egen lærer-CD. I tillegg er A-boken lest inn som lydbok, ord for ord, av mennesker med ulike dialekter og aksenter.

B-boken (litteratur og grammatikk)

B-boken inneholder sjangerlære, tekstproduksjon, antologi og grammatikk. Boken har en mengde spennende litterære tekster som egner seg godt til selvstendig arbeid. Et vell av kreative oppgaver finnes også her. Tekstene varierer i vanskelighetsgrad, men har til felles at de skal være motiverende og danne grunnlag for refleksjon, undring og latter.

Lettlest utgave

A-boken kommer i en lettlest utgave. Dette er en differensieringsbok hvor teksten er tilrettelagt og skriften er forstørret. Gloser i marg har fått forklaringer på norsk (i normal­utgaven står forklaringene på engelsk). Oppgavene er også tilrettelagt. Layoutmessig følger lettlestutgaven normalutgaven side for side. Det vil si at alle overskrifter, tekster, bilder og bildetekster er å finne på samme sted i begge bøker.

Ressursperm for læreren

Inneholder kapittelveiledning, tips til hvordan man kan jobbe med stoffet, hva som er vektlagt i verket, litt om differensiering og forslag til arbeidsmåter til de første engelsktimene. Du finner videre ekstra oppgaver, inkludert stoff som hører til lydmaterialet, forslag til arbeid etter ”storyline” metoden, filmtips, filmanmelderskjema, en mengde kopieringsorginaler, Word Tests, Chapter Tests, Grammar Test og Listening Tasks til lyd-CD-ene.

Mer om ressurspermen.

Vi tar lyd på alvor!

For å få best mulig utbytte av engelskundervisningen, bør elevene få høre språket slik det faktisk snakkes.

Lydbok (normalutgave):

Crossroads A er innlest på CD av en rekke personer av begge kjønn, i alle aldre og fra mange områder i den engelskspråklige verden.

Lydbok (lettlest utgave):

Crossroads A, lettlest utgave kommer også som lydbok. Lydboken til Crossroads lettlest er lest inn av en god innleser som har et godt og tydelig språk.

Lærer-CD:

«The Real Thing» (CD1): Autentiske lydopptak som forfatterne har samlet gjennom reiser i Storbritannia, USA og Oseania. Opptakene har dannet grunnlag for mange av tekstene i Crossroads A. Her får du høre historiene slik de faktisk ble fortalt.

«Spice it up»(CD2): Inneholder engasjerende lydinnslag som diskusjoner, dialoger, historier, sanger og mye annet gøy!

Noen godbiter fra 8. trinn:

 • «Can I help you, Sir?» – Vi er på turistkontoret.
 • Skumle spøkelseshistorier.
 • Geografi og klima – What is it like in England?
 • «Frosty the Snowman» og andre sanger
 • Riverdance og avslapningsøvelser ... Vi gir deg instruksjonene.
 • Intervju med en popstjerne.

Noen godbiter fra 9. trinn:

 • «Achy Breaky Heart» med Billy Ray Cyrus
 • Musikk fra musicalen «Hair»
 • Intervjuer med norsk-amerikanere
 • Linedancing
 • «Ghost Dance» med Robbie Robertson

Noen godbiter fra 10. trinn:

 • Gumboot dance
 • Informasjon om afrikaans
 • Intervju med en legendarisk voodoo-dronning
 • «Changes» med 2Pac

I ressurspermen finner du varierte lytteoppgaver til lærer-CD2.

Du kan bestille Crossroads direkte fra forlaget her.Tusen takk for svært gode tilbakemeldinger!

Her er noen hyggelige ord fra lærere som har vært på kurs:

"Meget bra – spesielt når vi ble presentert innholdet i 9. og 10. klasseboka, slik at vi fikk se helheten."

"Jeg synes dere har truffet godt på alle plan!"

"Supert med en grunntanke om tekster basert på "ekte mennesker"."

"Er positiv til det meste – variasjon i bøkene – flott!"

"Flott med alt lydmateriale! Og at elevene møter levande personar i tekstane."

"Synes dere har truffet det som har vært aktuelle ting i Kunnskapsløftet. Har selv jobbet med engelskplanen for vår skole, har lett for å finne det som er tatt opp der".

"Mye bedre enn det vi bruker i dag. Veldig inspirerende. Kvalitet faglig sett!"

"Interessant innhold – dette er relevant!"

"Gode oppgaver som trener elevene på å lese, skrive og tenke."

"Likte godt grammatikkdelen."

"Flott å se at dere har laget en "lik" lettere bok."

Forfatterne

Halvor Heger har hovedfag i engelsk fagdidaktikk og har tyve års undervisningserfaring fra ungdomsskolen og videregående skole.

Nina Wroldsen har en mastergrad i kultur -og språkfagenes didaktikk med fordypning i engelsk og har 15 års undervisningserfaring fra ungdomsskolen og videregående skole.
Nytt nettsted

I forbindelse med revisjonen av Crossroads er det nå lansert et nytt nettsted.

Her finner du lærerveiledningsstoff, d-bøker, lydfiler og interaktive oppgaver.
Klikk her for å komme til ny nettressurs.

Login


© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern