Systemet vil bli oppdatert tirsdag 28. mai 2024 fra kl. 13 og vil være helt utilgjengelig i opptil 6 timer.
Vi beklager ulempene dette kan forårsake. Se detaljert informasjon etter oppdateringen på blog.portfolio.no.

Bla i hele boken på nett!

Crossroads 10A (hele boken)

cover10A_bla.PNG

Crossroads 10B (hele boken)

cover10B_bla.PNG

Tusen takk for svært gode tilbakemeldinger på verket. Dette har lærerne sagt om Crossroads:

Meget bra – spesielt når vi ble presentert innholdet i 9. og 10. klasseboka, slik at vi fikk se helheten. Jeg synes dere har truffet godt på alle plan!
Flott med alt lydmateriale! Og at elevene møter levande personar i tekstane.
Synes dere har truffet det som har vært aktuelle ting i Kunnskapsløftet. Har selv jobbet med engelskplanen for vår skole, og har lett for å finne det som er tatt opp der.
Interessant innhold – dette er relevant!Temaoversikt

Crossroads_8A_cover_small.jpg

Sniktitt?
Klikk på boken.

Crossroads 8A

The British Isles: De britiske øyers geografi, historie, språk og kultur. Vi ser på særegne matretter, musikktradisjoner og nasjonale helligdager. Andre stikkord: King Arthur, det skotske sjømonstret Nessie og Irlands Leprechaun.
It’s a Dog’s World: Vi besøker et hundehotell på Manhatten. Vi møter også tøffe politihunder – og selvfølgelig våre hverdagshelter på fire ben.
Life is More than School: Hva gjør du på fritida? Her får du lese om alt fra «live role play» i Oslofjorden, fredsarbeid i Irland til skating i Sydney.
Mysteries: Her tar vi turen til mysterienes verden. Kapitlet introduserer oss for merkelige fenomen, gedigne fjellmonstre, forunderlige katter og mennesker med kontakt med den utenomjordiske verden. Forbered deg på en opplevelse utenom det vanlige ...
Into the Groove: Her møter du fire gutter fra London som spiller indi-musikk, og vi besøker et kjent lydstudio i Los Angeles.
London: London er byen med en fantastisk historie, flotte bygninger og hundrevis av turistattraksjoner. Vår guide John tar oss med på rundtur. Welcome on board!

Crossroads_9A_cover_small.jpg

Sniktitt?
Klikk på boken.

Crossroads 9A

The USA: Møter med mennesker i det multikulturelle USA og innblikk i landets spennende historie, geografi og dyreliv.
Move Your Body: Hvorfor er seiling så gøy og er rugby en sport for jenter? Ungdom og sport er i fokus i dette kapitlet hvor vi blant annet også møter en profesjonell fotballspiller og en talentspeider.
Film Magic: Møte med en Hollywoodskuespiller og en internasjonalt kjent stuntman. På New York Film Academy forteller en student oss om å lage film.
Both Sides of the Law: Unge lovbrytere forteller på en sterk måte om hva de har gjort og hvordan de gjør opp for seg. Sherlock Holmes trenger hjelp til å løse et mysterium.
The Dream of America: Drømmen om USA er levende, ikke minst i Mexico og landene lenger sør på det amerikanske kontinentet. Vi møter mennesker som har forlatt sine hjemland for å søke lykken i Amerika, og andre som drømmer om å gjøre det. Hvilke muligheter, hindringer og problemer står disse menneskene overfor?
Shadows of the Past: Hva skjedde egentlig med indianerne da europeerne kom til Amerika? Hvordan var det å være slave på bomullsmarkene i USAs sørstater?
In Vogue: Moter (highlights) gjennom historien. Motepress og kroppsfiksering. The Emperor’s New Clothes og mye annet.

Crossroads_10A_cover_small.jpg

Sniktitt?
Klikk på boken.

Crossroads 10A

The Commonwealth of Nations: Hva er the Commonwealth of Nations? Unge mennesker i sentrale medlemsland presenterer landet sitt. Urbefolkning og kolonisering – fortid og nåtid – i Australia, India, Jamaica, Canada og Sør-Afrika.
Explore: Livet er spennende og gåtefullt. Vi utforsker yoga, forskjellige landområder, og vi møter ekte oppdagere og eventyrere. Vi utforsker samtidig verdensrommet og vår plass i universet.
The Blue Planet: Skjønnheten og skjørheten til kloden vi bor på. Fordelingen av godene, naturvern, truede dyrearter, men også det fantastiske og vakre ved den blå planeten.
Changes: Vi møter en ung amerikansk soldat som blir sendt til Irak for å krige. Vi treffer også andre ildsjeler som gjør en innsats for menneskeheten.
Media Voices: Fokus på seriøse aviser og sladrepresse, reklame i mediene, og pressen som den fjerde statsmakt m.m. Kreative oppgaver knyttet til reklame.
Expressions: Vi besøker en kunstskole i New York. Vi møter en ung fotograf og stifter bekjentskap med Leonardo da Vinci, Antoni Gaudi m.fl. Fokus på kunstnere og kunstverk. Mange bilder, former og inntrykk å bearbeide og gi uttrykk for.
William Shakespeare: Shakespeare, tidskoloritten, menneskene, klærne og språket, og ikke minst spennende og høyst aktuell litteratur til fornøyelse og refleksjon.
We are the Future: Vi møter unge mennesker som nettopp er ferdig med utdannelsen, blant annet en ung jente som har blitt pilot og en ung brannmann. Hva betyr utdannelse for ungdom fra forskjellige steder i verden?


De reviderte utgavene av Crossroads finner du her.Login


© Fagbokforlaget | Kanalveien 51 | 5068 Bergen | Ordretelefon: 55 38 88 38 | Ordrefaks: 55 38 88 39 | ordre@fagbokforlaget.no | Cookies | Personvern